Hizmet Saatlerimiz: Hafta içi ve Cumartesi 9.30 - 19.00
Kuşadası, Aydın
+90(533)150-8565
Hizmet Saatlerimiz: Hafta içi ve Cumartesi 9.30 - 19.00
+90(533)150-8565
Kuşadası, Aydın

Online Terapi

Online Terapiyi Nasıl Gerçekleştirebilirim ?

Sitemize üye olarak ve ardından arayıp randevu aldıkan sonra. Üye merkezi altındaki “Online Terapiye Katıl” a tıklayarak veyahut buradan linke giderek yada aşağıdaki Online Terapiye Katıl butonuna tıklayarak, Terapi saatiniz geldiğinde, randevu aldığınız esnadaki İsim, Soyisim ve mail adresinizi girip Join butonuna tıklayarak randevunuza katılabilirisiniz.

Bazı tarayıcı uyumluluğu kaynaklı sorunlarda ID ve Şifre ile Zoom Client masa üstü yada mobil programı ile de katılım sağlamanız gerekebilir. Bu gibi durumlara karşı id ve zoom client uygulaması linkleri aynı sayfada sizlere otomatik olarak paylaşılacaktır. Katılım şifrenizi böyle bir durumda bizleri arayarak öğrenebilirsiniz.

Online Terapi Hakkında Bilgiler

Online terapiçevrimiçi terapi veya internet terapisi, internet teknolojileri kullanılarak bireysel veya grup terapilerinin gerçekleştirildiği bir uzaktan psikolojik yardım uygulamasıdır. Online terapi uygulamaları, başta ABD ve Avrupa olmak üzere çeşitli ülkelerde uzun yıllardır uygulanmakta olan bilimsel bir yöntemdir. Telepsikiyatri, Telepsikoloji, Çevrimiçi Psikolojik Danışmanlık gibi isimlerle ifade edilen bu uygulamanın dünyadaki gelişim sürecine bakıldığında oldukça eskiye dayandığı görülmektedir.

Gelişim süreci

Tarihte telepsikiyatri olarak adlandırılan ilk online terapi uygulamaları 1959 yılında Nebraska Üniversitesi tarafından başlatılmıştır. Bu yıllarda Nebraska Psikiyatri Enstitüsü ve Norfolk Devlet Hastanesi arasında yapılan bir işbirliği protokolü ile kapalı devre televizyon sistemi kullanılarak online terapi uygulamaları başlatılmıştır. Daha sonra 1968’de Massachusetts Hastanesi’nde telefonla psikiyatri hizmetleri verilmeye başlanmış ve telepsikiyatri adıyla yapılan bu uygulamalar 1970’li yıllarda hastane çevresindeki okul, hapishane ve mahkemelere doğru genişletilmiştir. Başlatılan uygulamalar daha sonra ödenek yetersizliği nedeniyle bir süre durdurulmuştur.

1976 yılına gelindiğinde ise ilk kişisel bilgisayarların piyasaya sürülmesiyle birlikte kısa bir süre içinde online terapi uygulamları hızla yaygınlaşmış ve süreç içinde e-posta ile danışma, görüntülü görüşme, online yazışma gibi çeşitli yöntemler geliştirilmiştir. Özellikle 1995 yılında online terapi konusundaki çalışmalar hız kazanmış ve bu tarihten itibaren Psikolog David Sommers’in e-posta ile danışma ve anlık yazışma programları ile başlattığı online terapi uygulamaları ve bilimsel çalışmaları dikkat çekmiştir.

Türleri

Online terapi uygulamaları teknolojideki hızlı gelişmelere paralel olarak her geçen gün çeşitlenmektedir. Geçmişte ağırlıklı olarak telefonla yapılan uygulamalar günümüzde; çeşitli web siteleri üzerinden online yazışma, e-posta ile danışmanlık ve video konferans programları ile görüntülü görüşme şeklinde gerçekleştirilmektedir.

Kullanıldığı durumlar

Yapılan araştırma sonuçlarına göre birçok psikolojik sorun için internet üzerinden uygulanan online terapiler ile yüz yüze terapiler arasında fayda açısından herhangi bir farklılık olmadığı bulunmuştur. Online terapinin; anksiyete bozuklukları, baş ağrısı, kulak çınlaması, uyku bozuklukları, majör depresyon, panik bozukluk, travma sonrası stres bozukluğu, karmaşık yas ve tükenmişlik sendromu gibi çeşitli hastalıklarda etkili olduğu bulunmuştur.